E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

 Kahjuks mitte kõigil on võimalus kasutada arvutid ja telefonid tavalasis kujus, ehk kättega, nagu enamik meist. Põhjused võivad olla erinevad, kui probleemi ikka on vaja lahendada, sest tänapäevast elamine ilma kasaegse tehnologiaga on päris raske.

Et ainimesed puudustega võiksid saaksid kasutada arvutit, telefonid või muud IT tehnoloogiad, olid tehtud palju lahendusi. Kõige lihtsam on häälega kontrollimine, kuid on ka seaded mis lubavad haldada tarkvarad mõttetega. Mõttelugemine hõlmab endas aju ümbritseva vere mahu ja hapniku taseme mõõtmist, kasutades tehnoloogiat, mida nimetatakse funktsionaalseks infrapuna-spektroskoopiaks. Tavaliseks et suhelda arvutiga mõttetega on vaja kanda suuri futuristlik peapael, aga paar kuud tagasi Elon Musk esitas väike kiipi implant, mis juba alustati testima loomade peal.

Isegi mängutööstuses hoolitsevad puutega inimiste eest. Nendele oli tehtud palju erinevaid mängukontrollereid, kui kahjuks nad kõik on päris kallid.

IT arendus liigub ja kui kaugem, seda rohkem tuleb erinevaid tehnoloogiad, mis lahendaksid meie inimiste keha piiranguid.

Комментарии

Популярные сообщения