E-ITSPEA 6: Arvutid ja paragrahvid Iː tants intellektuaalomandi ümber

Pärast interneti leviku sai kontrollida autoriõigus palju keerukamm see tõttu on vaja ümber mõelda reeglid mille järgi me kontrollime autoriõigus.

Free Non-Commercial Sharing

Selle puinkti kohta saab palju vaielda, kuna ta toob kasu ja kahju mõlematele: kasutajale ja autorile. Aga ettepoole vaadates, arvan et see punkt pukkub optimaalne lahendus.

Kuid enamik võiks öölda, et autorile on halb kui nende toode jagatakse tasuta (näiteks sõbra vahel), aga teisel küljel nad saavad tasuta reklaam ja näiteks kui mäng meeldiks sinu sõbrale ta võib endala kaa osta sama mängu või osta teist mängu sama autoriga.

Minu arvates "Free Non-Commercial Sharing" aitab noortele autoritele areneda, kuna nad võivad orienteeruda tesiste autorite toodele ja alguses proovida teha sama ja tulevikus juba teha midagi uut. Ja progress mis toob see tasuta jagamine on palju tähtsam, kui veel üks miljon suurtel kompaanijadel.


20 Years Of Commercial Monopoly

Lühineda toodete autoriõigustega kaitse tähtaega +70 aastat pärast autori surmu kuni 20 aastani pärast loomist.

Nii suur aeg on lihtsalt mõttetu ja see isegi  toob palju kahju arenemisele. 20 aastat täesti piisab, et autor sai enamik tulekus mis võiks see toode anda.

Комментарии

Популярные сообщения