Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Panga kaardid (Säilinud)

Panga kaard on populaarseim maksevahend tänapäeval, aga tehnoloogiad arenevad nii kiiresti, et enamikus me juba kasutame meie telefonid plastik kaardi asemele.

1920. aastal hakkas Texaco oma klientidele pappkaarte andma. Neid kaardid kliendid saaksid kasutada bensiinijaamades, aga varsti selgus, et on vaja vahetada kaardi materjali, kuna kaardid said mustaks liiga kiiresti. Abiks tuli Farrington Manufacturing kompaania, kes tegi metallist tehtud kaardid. Maksmiseks teenidajele lihtsalt oli vaja teha kaardi andemete trükk.

Esimene sõltumatu krediidifirma oli "Diners Club", kes 1950. aastal andis oma kliiendidele esimesed 200 kaardid. Kaardi võiks kasutada 14 New Yorgi restoranis. Ja juba 1950. aasta lõppus oli juba üle 20 000 kasutajaid.


Teletaip (Kadunud)

Teletaip on tähti kirjutav telegraafiaparaat, mida kasutatakse tavaliselt lähtekohast ühte või mitmesse sihtkohta sõnumite saatmiseks läbi elektrilise ühenduse. Nad suutsid klaviatuuril sisestatud tähemärgid teisendada 5-bitiseks Baudot-koodiks ja saata selle üle traadi teisele kirjutusmasinalile. Enamik neist prindisit sõnumit ka paberile, aga viimased mudelid juba oskasid näita sõnumi ekraani peal. Arenemise ajal kasvas kaa sümbolite arv, mida võiks kasutada 32 tähimärgust 79 tähimaärgile.



Комментарии

Популярные сообщения